בשיטה הלפטינית אנחנו מתמקדים בשינוי תזונתי הדרגתי אך עמוק בדרך לשחרור "אפקט החסימה" – העלאת הרגישות של הגוף ללפטין (הורמון השובע). כשהגוף שלנו מגיב ללפטין כמו שהוא אמור אנחנו מרגישים שבעים יותר לאורך זמן, פחות חשקים לבצקים ומתוקים, פחות "אכילה פסיכולוגית", פחות אשמה משמינה ו"אכילה רגשית". התוצאה היא ירידה במשקל. תזונה נכונה מתחילה בשינויים קטנים שלאורך זמן עושים הבדל גדול.

לשתות מים

רגע לפני שמתחילים לדבר על אוכל חשוב מאוד לדבר על מים. רובנו נמצאים במצב תמידי של מחסור בנוזלים, בדרך כלל בלי להיות מודעים לכך. אחת מתופעות הלוואי היא תחושת רעב מוגברת. שתיית מים נאותה יכולה להוריד את תחושת הרעב בכ-20 עד 30 אחוז אצל מרבית האנשים. כמה מים? לאישה כ-2.7 ליטרים ביום ולגבר כ-3.7 ליטרים ביום (כולל נוזלים ממזון). לא אוהבים מים? נסו לשלב פיסת ירק כמו מלפפון, קצת לימון, מקל קינמון או סוגים שונים של מים מינרליים. שתיית מים בכמות מספקת לא רק מעלה את תחושת השובע היא גם תומכת באיזון רמות הסוכר בדם.

מה הקשר בין רמות הסוכר בדם לירידה במשקל?

עודף משקל לאורך זמן עשוי לתרום לתנגודת אינסולין. אחד מתפקידו של אינסולין בגופנו הוא לווסת את רמות הסוכר בדם. אינסולין מופרש בתגובה לאכילה. אכילת מזונות עתירי סוכר ופחמימות ריקות לאורך זמן עשויה לגרום להפרשה מוגברת של אינסולין. עם הזמן, הגוף שלנו הופך לפחות רגיש להורמון והתוצאה היא תנגודת אינסולין (ובסופו של דבר סוכרת סוג 2) שבין השאר גורמת לתחושת רעב מוגברת. שתיית מים בכמות נאותה יכולה לעזור למתן את רמות הסוכר בדם ולתרום לאיזון רמות האינסולין.

איך נדע אם שתינו מספיק מים?

הכליות שלנו יכולות להתמודד עם כליטר מים בשעה. דרך מצוינת לדעת אם הגוף שלנו קיבל מספיק מים היא להסתכל על צבע השתן שלנו. אם הוא צהוב וכהה סימן שלא קיבלנו מספיק נוזלים. אם הוא שקוף סימן שיש לנו די נוזלים בגוף ואפשר למתן את צריכת המים לשעות הקרובות.

ארוחות גדולות ומשביעות

אחד המיתוסים הגדולים ביותר בכל הנוגע לתזונה, במיוחד תזונה שמעודדת ירידה במשקל הוא שצריך לאכול פחות. כמה פחות? כמה שפחות. הבעיה היא שהגוף שלנו לא בנוי לאכול פחות ומתנגד לכמויות קטנות מידי של אוכל על ידי הפעלת תחושת הרעב. עבור האדם הממוצע, צריכה של פחות מכ-2 קילו מזון ביום לא מספקת. נראה שהמנגנון הזה דומה לשעות שינה. לא משנה כמה איכותית השינה, אם אנחנו ישנים פחות מ6-8 שעות ביממה אנחנו נמשיך להיות עייפים. כך גם עם אוכל. אכילת ארוחות גדולות ומשביעות, ארוחות שאנחנו יוצאים מהן בתחושת מלאות ושובע טובה, בלי תחושת מחסור, בלי תחושת רעב הן חלק חשוב מאוד מתזונה נכונה.

אוכל טעים, מגוון ומשמח

אוכל הוא לא רק פתרון לרעב, אוכל הוא מקור להנאה ואין שום סיבה לוותר על כך במסגרת תזונה נכונה, בריאה וכזאת שמעודדת ירידה במשקל. ארוחות אפורות ועצובות הן לא חלק מתזונה נכונה. אוכל שלא טעים לנו הוא דרך בטוחה לאומללות, וודאי שלאורך זמן. כמה זמן נוכל להחזיק בתזונה  שלא טעימה לנו? כמה אפשר לאכול חסה ויוגורט 0% כל היום? כנראה שלא הרבה. מכאן הדרך לפיצוי עצמי עם עוד פרוסת עוגה, עוד מנת גלידה, עוד עוגייה קצרה מאוד. לכן חשוב לגוון את האוכל שלנו, לאכול אוכל שכיף לנו להסתכל עליו, אוכל משמח וצבעוני, אוכל שנעים לנו גם לחלוק עם אחרים, אוכל מסקרן – פשוט אוכל טעים.